آروماتراپی چیست؟

آروماتراپی چیست؟
  • در آروما تراپی از اسانس های گیاهی (روغن های ضروری) استفاده می شود
  • در آروماتراپی می توانید با استفاده از استنشاق اسانس های گیاهی بسیاری از بیماری ها را درمان کنید

آروماتراپی یا رایحه درمانی نوعی ازطب مکمل است که در آن از برخی گیاهان و اسانس های گیاهی خوش رایحه جهت درمان بیماری ها استفاده می شود. در واقع در رایحه درمانی، با استفاده از استنشاق و یا مالیدن برخی اسانس های گیاهی عمل درمان صورت می گیرد.
اثرات رایحه درمانی
۱- تقویت اعصاب:
نتایج بسیاری از تحقیقات نشان از آن دارند که برخی ازاسانس های گیاهی از جمله اسطوخودوس و بابونه می توانند در تسکین استرس و اضطراب و نتیجتاً در تقویت اعصاب مفید باشند. بنابراین اگر به استرس مبتلا هستید می توانید چند قطره اسانس اسطوخودوس را استشمام کنید و یا آن را به وان حمام اضافه کنید.
۲- بهبود وضعیت خواب:
از آن جا که استفاده از اسانس های گیاهی می تواند موجب کاهش استرس شود، در نتیجه می توان با استفاده از آن ها در وضعیت خواب نیز بهبودی حاصل کرد. بنابراین افرادی که به بدخوابی، کم خوابی، بی خوابی و سایر اختلالات خواب دچار هستند می توانند از اسانس های اسطوخودوس و بهارنارنج استفاده کنند. جهت استفاده از مزایای این اسانس ها برای وضعیت خواب می توانید یک ساعت پیش از خواب هر یک از آن ها روی تکه ای پارچه کنار بالش خود قرار داده و یا استشمام کنید.
۳- درمان بیماری های تنفسی:
بعضی از اسانس ها از خواص ضد میکروبی برخوردار اند و می توانند موجب تصفیه کردن هوای اتاق شوند و به این ترتیب در درمان بیماری های تنفسی مفید باشند. از بهترین اسانس ها برای بهبود تنفس سانس اکالیپتوس می باشد.
۴- بهبود سلامت پوست:
با مالیدن برخی از اسانس ها ی رقیق شده در روغن حامل بر روی پوست بدن و سر می توان از جوش، آکنه، شوره سر، اگزما و سایر مشکلات پوستی جلوگیری به عمل آورد و یا درمان شان کرد. به عنوان مثال، اسانس درخت چای از جمله بهترین و محبوب ترین اسانس های گیاهی برای سلامت پوست است زیرا از اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی برخوردار می باشد و برای جوش ها یک درمان فوق العاده است.
۵- کنترل علائم و عوارض سرطان:
از رایحه درمانی می توان برای بیماران سرطانی جهت کاهش درد، کاهش استرس، کاهش حالت تهوع و در کل کنترل برخی علائم و عوارض سرطان استفاده کرد. عموماً از اسانس های گیاهی ، زنجبیل، اسطوخودوس، گل شمعدانی، برای این مورد استفاده می گردد.
۶- تسکین درد و التهاب:
با پخش کردن ترکیبی از اسانس های گیاهی در هوا و یا مالیدن آن ها به اعضای بدن می توان موجب تسکین درد و التهاب شد. به عنوان مثال می توان از اسانس های ، زنجبیل، جهت تسکین درد ناشی از آرتریت استفاده کرد.
۷- افزایش میل جنسی:
مدت های بسیار است که از رایحه درمانی جهت افزایش میل جنسی استفاده می شود. برای تعادل هورمونی، افزایش سلامت جنسی و همچنین افزایش قدرت زنانگی می توان از اسانس های رزماری، گل شمعدانی، یلانگ یلانگ و زنجبیل استفاده کرد.